Premier League vs. Jupiler Pro League: al 3 jaar klein(er) verschil

21 Apr 2017 om 11:30

RSC Anderlecht en AA Gent waren dit seizoen ijzersterk tegen Manchester United en Tottenham. De Premier League is de rijkste competitie ter wereld, maar toch hebben de Engelse topclubs het nu al enkele jaren zeer moeilijk tegen de Belgische ploegen.

We beginnen bij de mindere prestaties, Club Brugge is al twee jaar op de dool in Europa en kende tegen Manchester United (3-1 en 0-4) twee duidelijke nederlagen en ook tegen Leicester City (0-3 en 2-1) kende het weinig succes. Zij waren enkele maatjes te groot. Andere Belgische clubs deden het wel goed.

Anderlecht bekampte Arsenal en deed dat voortreffelijk. Het verloor onverdiend met 1-2 en ging in Engeland 3-3 gelijkspelen. Een jaar later was het zelfs de betere van Tottenham: 2-1 in Brussel en onverdiend onderuit in Engeland: 2-1. Dit seizoen kreeg het Manchester United voor de kiezen: 1-1 in Brussel, weliswaar gevleid. Op Old Trafford was Anderlecht een uur lang beter en in de verlengingen ging het pas onderuit 2-1. AA Gent won dit jaar met 1-0 van Tottenham en op Wembley werd het 2-2. Straf.

Conclusie: de Belgische clubs zijn stilaan weer subtop in Europa met al drie kwartfinalisten in 3 jaar. De Engelse clubs hebben wel nog het overwicht (7 zeges, 2 nederlagen, 3 gelijke spelen), maar het verschil is niet meer al te groot en dat is zeer opvallend met de budgetten van de Engelse clubs in vergelijking met de Belgische budgetten. Volgend jaar opnieuw een confrontatie Engeland-België?

Geld verdienen met jouw voetbalkennis? Meld je nu aan bij Unibet, ontvang 80 euro bonus en start met veel geld verdienen!