Einde Kompany in zicht? "Guardiola is geen fan"

21 Apr 2017 om 13:38

In Engeland staan komend weekend de halve finales van de FA Cup op het programma, met op zondag Manchester City tegen Arsenal. De kans is reëel dat Vincent Kompany aan die wedstrijd mag beginnen. Een opsteker, want ondanks zijn status zal de Rode Duivel zich in de komende weken moeten bewijzen.

Want het is nog maar de vraag of City ook volgend seizoen voort wil met de blessuregevoelige aanvoerder. "Op dit moment weten we dat niet. In het begin van het seizoen deed het verhaal de ronde dat Guardiola geen fan is van Kompany, ook al is hij naar de buitenwereld altijd heel complimenteus voor hem. Maar is Guardiola geen fan van Kompany omdat hij zo blessuregevoelig is of omdat hij niet bij zijn speelstijl zou passen? Want toen Kompany wél fit was, speelde hij ook niet altijd", stelt BBC-journalist Simon Stone bij Sporza.

En momenteel ziet het er niet zo goed uit voor de Brusselaar. "Als Guardiola nu zou moeten beslissen over de toekomst van Kompany, dan zal het ongetwijfeld een negatieve beslissing zijn. Want hij zal geen risico durven te nemen met hem. Als hij maar 8 matchen op een seizoen kan spelen, kun je je defensie niet rond hem bouwen. Kan het lichaam van Kompany het aan om voor een club te spelen die én voor de titel in Engeland gaat én wil scoren in Europa?"

Geld verdienen met jouw voetbalkennis? Meld je nu aan bij Unibet, ontvang 80 euro bonus en start met veel geld verdienen!