Club Brugge haalt stevig uit: "Zelden zo'n amateurisme gezien"

21 Apr 2017 om 17:02

Club Brugge moest vrijdag opnieuw voor de Geschillencommissie verschijnen, nadat het Bondsparket beroep aangetekend had tegen de vrijspraak van Michel Preud'homme voor zijn woede-uitbarsting tegen Charleroi. Tijdens de zitting haalde advocaat Walter Van Steenbrugge stevig uit naar de werkwijze van het parket.

Hij maakte brandhout van de argumentatie van het Bondsparket als zou Preud'homme over de schreef gegaan zijn. "Preud'homme is een vurig man, maar moet hij daarvoor in deze cruciale fase van de competitie geschorst worden? Dat hij faalt met betrekking tot zijn voorbeeldfunctie wordt niet strafbaar gesteld door het bondsreglement en mag dus ook geen argument zijn", tekende Belga op.

Van Steenbrugge was dan ook hard. "Wat de grond van de zaak en de gevolgde procedure betreft, zou een schorsing voor Michel Preud'homme onder de huidige omstandigheden twee bruggen te ver zijn. Ik heb zelden zo'n amateurisme meegemaakt. Ik roep het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) op tot herbronning."

Geld verdienen met jouw voetbalkennis? Meld je nu aan bij Unibet, ontvang 80 euro bonus en start met veel geld verdienen!