STVV pakt uit met 'unieke' samenwerking met opvallende club

21 Apr 2017 om 17:49

Sint-Truiden heeft zich dit seizoen vrij eenvoudig van het behoud verzekerd en begint zo stilaan uit te groeien tot een stabiele eersteklasser. Om dat ook te kunnen blijven, bouwt de club verder uit. Zo sloot het een samenwerkingsverband om zijn netwerk te vergroten.

STVV kondigde vrijdag aan dat het de komende drie jaar met UR Namur gaat samenwerken om jeugdspelers te scouten en op te leiden. Bij de club spreken ze van een 'unieke samenwerking': "Eigenlijk voorziet het reglement van de KBVB geen samenwerking tussen twee clubs van verschillende taalgebieden. Maar de heren van de voetbalbond worden nu aan het werk gezet om deze leegte in het reglement op te vullen", klinkt het.

Met de samenwerking wil STVV in een grotere vijver gaan vissen. "Sint-Truiden heeft het dankzij de concurrentie van Genk en Standard moeilijk om nieuwe (Waalse) jeugdspelers aan te trekken. We moeten die in het Franstalige gedeelte van Haspengouw gaan halen. Daarom richten we een voetbalacademie op in Namen, waar 1.500 spelers terecht kunnen", aldus vicevoorzitter Benoit Robert.

Geld verdienen met jouw voetbalkennis? Meld je nu aan bij Unibet, ontvang 80 euro bonus en start met veel geld verdienen!