Anderlecht aan zet op transfermarkt: "Een nieuwe bouwwerf"

19 May 2017 om 15:51

De 34ste landstitel is nu ook officieel een feit en dus is het bestuur van RSC Anderlecht aan zet. De club staat immers voor het tweede jaar op rij voor razend drukke zomermercato. Zowel inkomend als uitgaand staan de Brusselaars voor een pak transferactiviteit.

Het zal volgens Geert Foutré van Sport/Voetbalmagazine in eerste instantie zaak worden om de vertrekkende sterkhouders op te vangen. "Dat Kara en Tielemans gaan, is zo goed als zeker, Dendoncker niet. Vertrekken ze alle drie, dan zou dat een nieuwe grote vernieuwing betekenen, na een jaar waarin je al de helft van je ploeg veranderd hebt. En dat voor een club die de laatste jaren toch redelijk continu is geweest in zijn personeelsbeleid."

Veel valt hier echter weinig aan te veranderen. "Anderlecht riskeert volgend jaar een bouwwerf te zijn, maar dat is nu eenmaal het lot van een Belgische club die succes heeft en spelers die boven het maaiveld uitkomen. Dat is ons lot als 'transitland'."

Geld verdienen met jouw voetbalkennis? Meld je nu aan bij Unibet, ontvang 80 euro bonus en start met veel geld verdienen!