De mercato van Anderlecht: waarom deze 2 ex-spelers niet eens polsen?

19 May 2017 om 18:00

RSC Anderlecht mag zich opmaken voor een stevige mercato. Enkele spelers zullen vertrekken en Herman Van Holsbeeck kondigde al aan dat RSCA weer stijlrijke spelers zal gaan aantrekken.

Anderlecht zal het vertrek van Kara Mbodji, Frank Acheampong en Youri Tielemans moeten opvangen. Samen met de Champions League-inkomsten kan Anderlecht deze zomer rekenen op minstens 60 miljoen euro aan transfergelden. Wij maakten een overzicht van de mogelijke veranderingen in elke linie.

Doel: Frank Boeckx blijft waarschijnlijk de nummer 1 na zijn topseizoen. Binnen de club gaan er meer en meer stemmen op om Mile Svilar uit te lenen. Rubén Martinez wordt mogelijk gekocht. Davy Roef mag weg.

Verdediging: Kara vertrekt en het zal niet lang meer duren vooraleer u op de voorpagina van een krant zal lezen: 'Christian Kabasele prioriteit voor Anderlecht'. Mogi Bayat is zijn makelaar en de Rode Duivel moet met het komende WK in aantocht spelen. Bij Watford kende hij geen goed seizoen. Andy Najar blijft mogelijk (6 maanden door de Champions League?) en voor de rest vertrekt er niemand in de defensie. Wout Faes krijgt mogelijk een nieuwe kans.

Middenveld: Youri Tielemans verlaat de club. Spelers zoals Mats Rits en Sofyan Amrabat werden al genoemd, maar Anderlecht zal met een toptransfer moeten komen. Adrien Trebel is ook een kandidaat om hem op te volgen, maar dan levert RSCA wel een pak assists en scorend vermogen in. Leander Dendoncker blijft waarschijnlijk nog een jaar.

Aanval: Lukasz Teodorczyk zal wellicht nog één jaar blijven, maar RSCA moet een goede concurrent halen. Isaac Kiese Thelin en Hamdi Harbaoui wogen te licht. Laurent Depoitre zal allicht gepolst worden. Op de flanken mag er door het vertrek van Frank Acheampong creativiteit bij (Henry Onyekuru?). Bovendien zou het voor Anderlecht geen slecht idee zijn om eens te polsen bij Charly Musonda Junior (op de dool) en Adnan Januzaj (zelfs bij Sunderland slechts een invaller).

Claudio Reulens

Geld verdienen met jouw voetbalkennis? Meld je nu aan bij Unibet, ontvang 80 euro bonus en start met veel geld verdienen!