Degryse tipt Anderlecht over transferpolitiek : “Dat is prioritair"

19 May 2017 om 19:59

Anderlecht en zijn aanhang leven vandaag ongetwijfeld op een wolk. De landstitel werd behaald en volgend seizoen is er opnieuw Champions League-voetbal in het Astridpark. Daartussen bevindt zich nog wel een drukke transferzomer voor Anderlecht. Marc Degryse denkt dat Paars-Wit zeker ook in eigen rangen moeten kijken.

Zo stelt hij in Sport/Voetbalmagazine: “De keuze van Anderlecht om in de jeugd te investeren is de juiste gebleken de afgelopen tien jaar, dat moet dus een prioriteit blijven. Ik ben van mening dat als een jongere uit de eigen opleiding hetzelfde niveau haalt als een buitenlandse jongere, dat hij dan de voorkeur moet krijgen. De club heeft niet in Neerpede geïnvesteerd om op dat vlak terug achteruit te gaan.”

Ook Weiler moet volgens Degryse in dit idee meegaan: “Het is ook aan de club om Weiler tot dat inzicht te brengen. Ik denk niet dat het een goed idee zou zijn als Weiler morgen de politiek van de club zou bepalen, want hij blijft uiteindelijk maar een passant. Anderlecht heeft voor hem gekozen om kampioen te worden en dat is wel een goeie keuze gebleken.”

Geld verdienen met jouw voetbalkennis? Meld je nu aan bij Unibet, ontvang 80 euro bonus en start met veel geld verdienen!