Verschueren verrast: "Hij was dit seizoen de beste man bij Anderlecht"

19 May 2017 om 21:59

Anderlecht beleefde donderdag een zware feestnacht nadat het de landstitel pakte op het veld van Charleroi. Michel Verschueren zal niet té zwaar gefeest hebben, want de gewezen manager van Paars-Wit is ondertussen al aardig op leeftijd. Maar dat betekent niet dat hij geen scherpe analyse meer kan maken.

Bij RTBF benoemt hij zijn man van het seizoen. "Voor mij is dat Leander Dendoncker", verrast hij. "Hij heeft vier longen, hij loopt overal en hij laat de anderen beter spelen. Tielemans is pure klasse, maar wat Leander allemaal doet, dat kan Youri niet."

"Ik hoop dat ze allebei nog een jaar bij ons blijven. Ik wil hen herinneren aan het voorbeeld van Enzo Scifo. Als die niet op zijn achttiende naar Inter Milan vertrokken was, had hij een nog veel mooiere carrière kunnen maken. Maar vandaag hebben wat ik 'merchandeurs' noem veel meer macht over de spelers dan het bestuur. Ik zou zo'n beroep nooit hebben kunnen doen..."

Geld verdienen met jouw voetbalkennis? Meld je nu aan bij Unibet, ontvang 80 euro bonus en start met veel geld verdienen!