UPDATE: 'AA Gent heeft sterkhouder uit PO1 vandaag nog beet'

19 Jun 2017 om 13:15

AA Gent heeft afgelopen winter zijn transferstrategie aangepast en sindsdien laten de Buffalo's zich stevig gelden op de mercato. In de dossiers van Trebel en Kums, toonde RSC Anderlecht zich telkens een maatje te groot. Maar Gent herpakte zich flink met onder andere Mamadou Sylla en vooral Franko Andrijasevic.

En de honger bij de Oost-Vlamingen is nog lang niet gestild, ook Damien Marcq zou weldra tekenen in de Ghelamco Arena. De Franse middenvelder heeft een uitstekend seizoen met Charleroi achter de rug, vooral in Play-Off I maakte hij indruk. Hein Vanhaezebrouck had overigens eerder al laten weten dat hij meer recuperatievermogen aan zijn middenveld wou toevoegen, met Marcq die al een tijdje op de radar staat.

Volgens Het Nieuwsblad is een akkoord met Charleroi ter waarde van zo'n 2.5 miljoen euro alvast een feit. Inmiddels zijn ook de gesprekken met de speler zelf en zijn entourage opgestart. Die verliepen naar het schijnt erg vlot, eerstdaags wordt dan ook al een overeenkomst verwacht.

UPDATE 13:15
Volgens Sudpresse zal de transfer zelfs vandaag nog afgerond worden. Enkel de handtekening van Marcq zou nog ontbreken om de deal helemaal te beklinken. Charleroi zou op zijn beurt al volop bezig zijn met het aantrekken van een vervanger voor Marcq, 'een speler van hetzelfde niveau'.

Geld verdienen met jouw voetbalkennis? Meld je nu aan bij Unibet, ontvang 80 euro bonus en start met veel geld verdienen!